Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μεσογειακοί αγώνες πάλης στην Λάρισα

Τη διοργάνωση του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών και Γυναικών σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Μάιο του 2012.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρώην ολυμπιονίκη και νυν πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.), παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Αθ. Παιδή.

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό της Νεάπολης σε συνδιοργάνωση Ε.Ο.Φ.Π. και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών και Γυναικών είναι μια από τις νέες και σημαντικές διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) και θα συμμετέχουν 400 αθλητές από τις εξής 23 χώρες της Μεσογείου: Αλγερία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία, Λίβανο, Συρία, Παλαιστίνη, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Κροατία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός το οποίο θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και θα ενισχύσει την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας καθώς οι αθλητές και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στα Μετέωρα, το Πήλιο, τη Λίμνη Πλαστήρα και τον Όλυμπο και να αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση τόσο της ομορφιάς του τόπου μας όσο κα των εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής. Για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κεντρική προτεραιότητα να «αγκαλιάσει» η κοινωνία της Θεσσαλίας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό καθώς πιστεύουμε ότι τα οφέλη για την κοινωνία συνολικά και για τον καθένα ξεχωριστά είναι πολύ σημαντικά.».

Ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παιδης δήλωσε ότι: «Θα ετοιμαστεί από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας ένας πλήρης φάκελος με τις υποδομές, την πρόσβαση, τα ξενοδοχεία και το κλειστό γυμναστήριο που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, ο όποιος θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο, διαφημίζοντας την διοργάνωση σ’ αυτό το παγκοσμίου φήμης γεγονός.

Από την πλευρά του ο κ. Θάνος ευχαρίστησε για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και επεσήμανε ότι οι αγώνες αυτοί θα διοργανωθούν σε μια ευνοϊκή συγκύρια καθώς τελούνται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2012 και 3 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του την τελευταία ευκαιρία που θα έχουν οι αθλητές για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, πράγμα που σημαίνει και τη συμμέτοχη αθλητών υψηλού επιπέδου. Αυτό επίσης θα σημάνει και την επίσκεψη στη Θεσσαλία θεατών και άλλων χώρων εκτός Μεσογείου για την παρακολούθηση των αγώνων, οι όποιοι είμαστε βέβαιοι ότι θα παρατείνουν τη διαμονή τους στη Θεσσαλία για διακοπές.

ΠΗΓΗ:http://www.sportrikala.gr