Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αθλητές του ΑΠΣ Τρίκαλα στα «Νάια Δωδώνης»



Αθλητές του ΑΠΣ Τρίκαλα παραβρέθηκαν το Σάββατο 27 Ιουνίου σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στα αρχαία «Νάια Δωδώνης», την αθλητική διοργάνωση που γινόταν προς τιμήν του Δία, και πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Τα Νάια αποτελούσαν διοργάνωση ανάλογη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Πύθια, τα Νέμεα και είχαν πανελλήνια εμβέλεια.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κώστα Σουέρεφ, είναι πως τα Νάια αναφέρονται και στον μηχανισμό των Αντικυθήρων, όπου καταγράφονται όλοι οι πανελλήνιοι αγώνες. Στα ελληνιστικά χρόνια, οι αγώνες είχαν μεγάλη σημασία και καταγράφονταν στο ημερολόγιο της εποχής.


Τα Νάια γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια, μία χρονική περίοδο μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων και των Νεμέων.

Η αρχαία αθλητική διοργάνωση στη Δωδώνη πήρε την ονομασία Νάια επειδή ο Δίας της Δωδώνης λέγεται Νάιος από το αρχαίο ρήμα «ναίω» που σημαίνει κατοικώ, εξού και η λέξη ναός.

Μάλιστα, εξήγησε πως ο Δίας, ανάλογα με την περιοχή, παίρνει και ένα χαρακτηριστικό για να τον διακρίνουμε. «Ο Δίας, που είχε το ιερό του και το Μαντείο στη Δωδώνη, λέγεται Δίας Δωδωναίος Πελασγικός Νάιος. Έτσι και οι αγώνες προς τιμήν του πήραν την ονομασία Νάια» 

Οι Νάιοι αγώνες διεξάγονταν σε τρεις κατηγορίες: οι γυμνικοί, δηλαδή στίβου, που είχαν να κάνουν με δρόμο, άλμα, πάλη, παγκράτιο, δίσκο, ακόντιο, οι ιππικοί με άλογα και αναβάτες ή άμαξες με δύο ή τέσσερα άλογα και οι μουσικοί και δραματικοί αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιούνταν στο αρχαίο θέατρο.


Το πρωί του Σαββάτου, 27 Ιουνίου, πραγματοποιηθηκε επιστημονική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναφορά στο πώς ξεκίνησαν, με βάση τις αρχαίες μαρτυρίες, οι Νάιοι αγώνες, πρώτα ως τοπικοί, μετά ως πανηπειρωτικοί και στη συνέχεια ως πανελλήνιοι.

Το απόγευμα έγινε επίσκεψη στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης, όπου και πραγματοποιήθηκε επίδειξη από σύγχρονα αγωνίσματα που παραπέμπουν στους Νάιους αγώνες.

Ο επίλογος της διοργάνωσης ήταν η ορχήστρα του θεάτρου με την παρουσίαση ελληνικής μουσικής με παραδοσιακά όργανα που προέρχονται από αρχαιοελληνική έμπνευση.
 

Η παρουσία του συλλόγου μας έγινε κατόπιν πρόσκλησης και ήταν δεδομένη η συμμετοχή του.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα πιστός στην ιδέα πως ο αθλητισμός δεν αποτελεί μόνο ένα τρόπο αύξησης της επίδοσης και της απόδοσης του ανθρώπου αλλά αποτελεί και μία καλή ευκαιρία στα παιδιά για να δημιουργήσουν καινούριους φίλους, να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν. Όμως αποτελεί και τη σπουδαιότερη διαδικασία που είναι η διαπαιδαγώγηση.

Πιστεύοντας, πως ο αθλητισμός είναι κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, οι βασικοί μας στόχοι είναι και η συμμετοχή των παιδιών- αθλητών σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, τις οποίες εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να εντάξουμε στον σχεδιασμό μας.
Εάν ο αθλητισμός αποσυνδεθεί από αυτά, απογυμνώνεται και δεν έχει ουσία και ιδιαίτερο νόημα.


Οι αθλητές που πήραν μέρος, μαζί με άλλους πενήντα αθλητές στίβου και πάλης από τοπικούς συλλόγους των Ιωαννίνων, ήταν ο Κων/νος Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Μπαρλαφέστας, ο Απόστολος Καλόγηρος και ο Δημήτριος Κιουσεντερλής.



Πάλεψαν και έδειξαν πως ο αθλητισμός και η πάλη όντως αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας μας και της σπουδαιότητάς της. Πάλεψαν και κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να μεταλαμπαδεύεις σε άλλους ανθρώπους γνώση.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί τους διοργανωτές των αγώνων για την ευκαιρία της συμμετοχής που μας έδωσε και τους γονείς που μας εμπιστεύονται στο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών τους.



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καλό καλοκαίρι!!!! …. και καλή συνάντηση το Σεπτέμβριο!



Σε μια αθλητική κοινότητα ένα από τα βασικά στοιχεία της εύρυθμης λειτουργίας της είναι και η αρμονική συνεργασία των μελών της, δηλαδή των προπονητών, των γονέων και των μαθητών- αθλητών.

Έχουμε την τύχη να ανήκουμε σε ένα σύλλογο που οι σχέσεις μας με τους γονείς και τους μαθητές- αθλητές, όχι μόνο είναι αρμονικές αλλά και αλληλέγγυες.

Στην αθλητική χρονιά που πέρασε οι προπονητές του συλλόγου έδωσαν κομμάτι από την ψυχή τους ώστε τα παιδιά να ασκούνται σ’ ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, δίνοντάς τους θάρρος και δείχνοντάς τους ενδιαφέρον για την ομάδα τους, βοηθώντας τα να δουλεύουν για τη βελτίωση των ικανοτήτων τους και για τίμια συμπεριφορά σε κάθε παιχνίδι, διδάσκοντάς τα ότι η σκληρή δουλειά και η τίμια προσπάθεια είναι, συχνά, σημαντικότερη από τη νίκη.

Φρόντιζαν ώστε οι μαθητές- αθλητές μας να γυρίζουν στο σπίτι γελαστοί, ευτυχισμένοι, γεροί, ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να μοιραστούν μαζί με τους γονείς τους τις καινούριες τους γνώσεις.

Η αθλητική χρονιά που πέρασε αποτέλεσε μια περίοδο γεμάτη από σειρά αθλητικών και πολιτιστικών- κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων.

Αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλες μας τις δράσεις αλλά και για τις εθελοντικές τους προσφορές για να γίνει ο σύλλογός μας ολοένα και αρτιότερος, ολοένα και καλύτερος.

Το ΔΣ του συλλόγου και οι προπονητές ευχαριστούν και συγχαίρουν τους μαθητές- αθλητές, μικρούς και μεγάλους για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής χρονιάς.
Επίσης συγχαίρει και ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών για τη συμπαράσταση, την ενθάρρυνση και την ιδιαίτερη προσοχή και σημασία που δίνουν στο θέμα της συμμετοχής των παιδιών τους στον αθλητισμό.

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ να δημιουργήσουμε ενεργούς ανθρώπους και όχι παθητικούς θεατές………..
ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ για τη δια βίου άσκηση ……… 


Καλό καλοκαίρι!!!! …. και καλή συνάντηση το Σεπτέμβριο! 

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σε προπονητική ημερίδα οι μικροί του ΑΠΣ Τρίκαλα




Σε προπονητική ημερίδα πάλης συμμετείχαν την Κυριακή 21 Ιουνίου, 28 μικροί αθλητές του συλλόγου μας, ηλικίας 7- 9 ετών. Η ημερίδα διοργανώθηκε στην Καρδίτσα, από τον τοπικό σύλλογο Πλαστήρα Καρδίτσας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο ΑΠΣ Τρίκαλα. ο Πλαστήρας Καρδίτσας και ο Όγχηστος Λάρισας.

Η παρουσία των μικρών παλαιστών ήταν απόλυτα ικανοποιητική και η χαρά της συμμετοχής τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πάλεψαν, συναντήθηκαν ξανά με άλλους συναθλητές, γνωρίστηκαν με νέους , διασκέδασαν και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους.

Όλοι οι αθλητές κατέκτησαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.

Η προπονητική ημερίδα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του συλλόγου μας, ο οποίος προέκυψε από τον προβληματισμό των υπευθύνων, που έχουν σαν στόχο το παιδί και την εκπαίδευσή του μέσα από αθλητικές και πολιτισμικές- κοινωνικές δραστηριότητες.

Κοινή μας πεποίθηση είναι πως ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα από τις διάφορες δραστηριότητες των παιδιών γιατί μέσα από αυτόν προσκομίζουν οφέλη και ανεκτίμητα εφόδια.

Πιστεύοντας, πως ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, βασικοί μας στόχοι είναι και η συμμετοχή των παιδιών- αθλητών σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, τις οποίες εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να εντάξουμε στον σχεδιασμό μας.

Κατανοώντας: 

· τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών και θέλοντας να ενεργοποιήσουμε τη συμμετοχή τους σε βασικές δράσεις της ζωής τους, θεωρούμε επιβεβλημένο να στοχεύσουμε προς αυτές τις κατευθύνσεις.

· την πεποίθηση για τη μεγάλη αξία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, ως μέσων παιδείας και αγωγής, απόλυτα απαραίτητων για την ανάπτυξη του ήθους και της κοινωνικής συνείδησης.

· τη διαπίστωση ότι ο Αθλητισμός- πολιτισμός αποτελούν σήμερα κοινωνικό φαινόμενο, που έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται θετικά στις ανθρώπινες ανάγκες, παιδαγωγικές, κοινωνικές, ηθικές, ψυχαγωγικές, σωματικές και πνευματικές.

· την πίστη στην αξία της τήρησης των ηθικών αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι», οι οποίες πρέπει να επικρατούν και στη μετέπειτα ζωή του ατόμου

· την επιστημονική θέση ότι με την άσκηση ο άνθρωπος μπορεί να παρατείνει τη σωματική υγεία του και παράλληλα να συμβάλλει στη διατήρηση της διαύγειας του πνεύματος.

έχουμε θέσει:

ως κυρίαρχο στόχο μας την εκπόνηση αθλητικών και πολιτισμικών-κοινωνικών προγραμμάτων τα οποία προσδοκούμε να συντελέσουν στη διαρκή βελτίωση των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των αθλητών και των αθλητριών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας, δίνοντας τους έτσι απαραίτητα εφόδια ως αντίβαρο στις «κακές συνήθειες» που μαστίζουν το σύγχρονο τρόπο ζωής. 


Ο ΑΠΣ Τρίκαλα έλαβε μέρος με τους παρακάτω αθλητές:

Δημόπουλος Ιωάννης, Λιούλιου Μαριλένα, Τρέλλης Πέτρος, Μακρής Απόστολος, Ζηντζόβας Θωμάς, Ντόντος Σωτήριος, Ζηκύρης Κων/νος, Κωτούλας Ευάγγελος, Καρανάσιος Σωτήριος, Bezverini Εντυ, Τρέλλης Θωμάς, Βαλκανιώτης Νικόλαος, Δελιτζής Αναστάσιος, Λώλης Στέφανος, Καλόγηρος Απόστολος, Καφρίτσας Αλέξανδρος, Γάκης Στέλιος, Παπαδόπουλος Κων/νος, Ζησόπουλος Δημήτριος, Μάνθος Άλκης, Τσιακάρας Βασίλειος, Δαλανίκας Βασίλειος, Ζηντζόβας Λάμπρος, Μπαρλαφέστα Χριστίνα, Λώλης Σωτήριος, Τσακμάκης Αθανάσιος, Τσιγάρας Βασίλειος και Δαλανίκας Απόστολος.


Το ΔΣ του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους μικρούς αθλητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας 

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη ΤΡΙΑΚΤΗΡ: εξετάσεις πιστοποίησης


Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκαν από τον σύλλογό μας, στο Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος ΤΡΙΑΚΤΗΡ, οι τελικές προαγωγικές εξετάσεις.


Το πρόγραμμα επιπέδων κατάρτισης και πιστοποίησης «ΤΡΙΑΚΤΗΡ» στοχεύει στην ενιαία διδασκαλία του αθλήματος και στον ενιαίο διδακτικό προσανατολισμό σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του είναι ο ενιαίος εθνικός σχεδιασμός στη μέση παιδική ηλικία.

Επιπρόσθετα το «ΤΡΙΑΚΤΗΡ» συμβάλει στη στοχοθέτηση από πλευράς προπονητών- μαθητών και γονέων.

Με την αξιολόγηση των μαθητών να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διδακτικής διαδικασίας, το «ΤΡΙΑΚΤΗΡ» έχει ως στόχο να ελέγξει το βαθμό συγκράτησης πληροφοριών και γνώσεων, αλλά κυρίως να υιοθετήσει μεθόδους και πρακτικές που αξιολογούν το βαθμό επίτευξης των διδακτικών στόχων, που έχουν τεθεί και των βασικών δεξιο­τήτων. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανατροφοδότησης της διδακτικής διαδικασίας.

Βασικοί παράμετροι, με τη συμμετοχή των μαθητών- αθλητών σ΄ αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία (ΤΡΙΑΚΤΗΡ) είναι η αποφασιστικότητα και η αυτοπεποίθηση που πρέπει να επιδείξουν, η πίστη στις δυνατότητες και στον εαυτό τους, η μείωση του άγχους, λόγω της αίσθησης αυξημένης ευθύνης και φυσικά το γεγονός της στοχοθέτησης και της υπερνίκησής των στόχων που θέτουν. 



Στις εξετάσεις για τις αντίστοιχες τάξεις, έλαβαν μέρος 152 μαθητές του συλλόγου.
Οι μαθητές προάχθηκαν σε νέα επίπεδα και τάξεις. Στο τέλος των εξετάσεων, τους χορηγήθηκε δίπλωμα και ειδική σήμανση.




Το πρόγραμμα είχε επιτυχία και η διοργάνωση αποτέλεσε μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου.





Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Με οκτώ μετάλλια στο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα οι μικροί αθλητές του ΑΠΣ Τρίκαλα

Στο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα πάλης συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή 14 Ιουνίου, 8 αθλητές του συλλόγου μας, ηλικίας 8-10 ετών. Το πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα διοργανώθηκε στη Λάρισα από την ΕΟΦΠ.




Η παρουσία των μικρών παλαιστών ήταν απόλυτα ικανοποιητική και η χαρά της συμμετοχής τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Συνολικά και οι 8 αθλητές μας πήραν μετάλλια κατακτώντας τις εξής θέσεις:

ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 1ος
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1ος
ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1ος
ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3ος
ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3ος
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3ος
ΒΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 3ος
ΚΑΛΚΑΝΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3ος


Ο σύλλογός μας έχει θέσει ως κυρίαρχο στόχο την εκπόνηση αθλητικών και πολιτισμικών-κοινωνικών προγραμμάτων τα οποία προσδοκούμε να συντελέσουν στη διαρκή βελτίωση των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων των αθλητών και των αθλητριών.

Κατανοώντας τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών και θέλοντας να ενεργοποιήσουμε τη συμμετοχή τους σε βασικές δράσεις της ζωής τους, θεωρούμε επιβεβλημένο να στοχεύσουμε προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Επίσης την πεποίθηση για τη μεγάλη αξία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, ως μέσων παιδείας και αγωγής, απόλυτα απαραίτητων για την ανάπτυξη του ήθους και της κοινωνικής συνείδησης.

Η συμμετοχή του συλλόγου μας στο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό μας.

Το ΔΣ του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους μικρούς αθλητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση για εξετάσεις πιστοποίησης


ΤΡΙΑΚΤΗΡ: Εξετάσεις πιστοποίησης


Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στις 19:30, θα πραγματοποιηθούν από το σύλλογό μας, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τρικάλων (οδός Κατσιμήδου), στα πλαίσια του προγράμματος ΤΡΙΑΚΤΗΡ, προαγωγικές εξετάσεις (τελικές) επιπέδων.

Όσοι μαθητές προαχθούν, θα ενταχθούν σε νέο επίπεδο- τάξη κατάρτισης.
Επιπλέον θα τους χορηγηθεί δίπλωμα και ειδική σήμανση.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση για τους εθελοντές ενόψει του 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΗΣ



Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων το 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΗΣ.

Το 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΗΣ θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Καλούνται οι γονείς, οι αθλητές αλλά και οι φίλοι του αθλητισμού, να ενισχύσουν τη διοργάνωση ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δίνοντας το «παρών» σε αυτό το αθλητικό και πολιτισμικό ραντεβού του συλλόγου μας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι εθελοντές) να επικοινωνούν με τη γραμματεία του συλλόγου (τηλ. 6977268974, e-mail:benedettina3009@hotmail.com
) μέχρι 30/6/15.



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

«Παλεύω για τον πολιτισμό»: Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο σπήλαιο Θεόπετρας και το μουσείο φυσικής ιστορίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 άλλη μια οργανωμένη δράση του συλλόγου μας. Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο σπήλαιο Θεόπετρας και το μουσείο φυσικής ιστορίας στην Καλαμπάκα.

Ο σύλλογός μας πιστός στην ανάγκη της άρρηκτης σχέσης του αθλητισμού με τον πολιτισμό εκπόνησε για 7η χρονιά το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα «Παλεύω» και το υποπρόγραμμα «Παλεύω για τον πολιτισμό».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε, ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με ξενάγηση στο σπήλαιο της Θεόπετρας, πρωινό στα Μετέωρα και ξενάγηση στο μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών Καλαμπάκας.

Τα παιδιά είδαν και ξεναγήθηκαν για την ιστορία του σπηλαίου και ένιωσαν μεγάλο ενθουσιασμό όταν είδαν από κοντά τα περίφημα ανθρώπινα αποτυπώματα της Θεόπετρας που χρονολογούνται στα 130.000 χρόνια πριν από σήμερα. Θαύμασαν τα διάφορα ευρήματα, τα εργαλεία και τα ανθρώπινα κατάλοιπα (δύο σκελετούς), ο ένας της ανώτερης Παλαιολιθικής και ο άλλος της Μεσολιθικής περιόδου.


Η εκδρομή συνεχίστηκε παίρνοντας τα παιδιά πρωινό στα Μετέωρα έξω από τη Μονή του Αγίου Στεφάνου.

Τέλος κατηφορίζοντας στην Καλαμπάκα και στο μουσείο φυσικής ιστορίας τα παιδιά ενημερώθηκαν από το προσωπικό για την ιστορία του μουσείου και ένιωσαν μεγάλο ενθουσιασμό όταν είδαν από κοντά όλα τα ταριχευμένα ζώα!

Το ενδιαφέρον τους διατηρήθηκε αμείωτο και εκφράστηκε μέσα από τις πολλές ερωτήσεις και απορίες που εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Αναμφίβολα η ενεργή συμμετοχή των γονιών σε όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους και μαθητών μας έχει πρωταρχική σημασία. Τα μαθήματα που μπορούμε να δώσουμε εμείς οι γονείς και προπονητές στα παιδιά- μαθητές μας με την ευκαιρία των καταστάσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους στην ΠΑΛΗ αποβαίνουν πολύτιμα για τα ίδια όταν θα ενηλικιωθούν.

Τέλος πρέπει να καταλάβουμε κυρίως εμείς οι γονείς και οι δάσκαλοι- προπονητές και να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Είναι κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Εάν αποσυνδεθεί από αυτά, απογυμνώνεται και δεν έχει ουσία και ιδιαίτερο νόημα.

Τι κι αν ξέρει κάποιος να παλεύει άριστα ή να κλωτσά καλά μια μπάλα ή να βάζει καλάθια ή να τρέχει γρήγορα, εάν δεν συμμετέχει ταυτόχρονα και σε πράξεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό.


Άξιζε αυτή η μικρή μας εκπαιδευτική εκδρομή, γιατί…
ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι ζήτημα αρχής, είναι ζήτημα Ζωής!


Σας ευχαριστούμε όλους….


ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ να δημιουργήσουμε ενεργούς ανθρώπους και όχι παθητικούς θεατές………..

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ για τη δια βίου άσκηση ………



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας




Διάφορες φωτογραφίες























Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παλεύω για τον πολιτισμό: Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή Σπήλαιο Θεόπετρας- Μουσείο φυσικής ιστορίας

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 ο σύλλογός μας στα πλαίσια του προγράμματος "παλεύω για τον πολιτισμό", στο Σπήλαιο Θεόπετρας και το Μουσείο φυσικής ιστορίας στην Καλαμπάκα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

9:30     Αναχώρηση με λεωφορείο από το parking του γυμναστηρίου

10:00   Ξενάγηση στο σπήλαιο της Θεόπετρας

11:30   Πρωινό στο πάρκο της Θεόπετρας

12:30   Περιήγηση από τα Μετέωρα

13:15   Ξενάγηση στο μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών Καλαμπάκας

14:45   Επιστροφή στα Τρίκαλα (στο parking του γυμναστηρίου)


Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα


Νίκος Τσιακάρας