Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη του Meteora Wrestling Academy σε ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία


 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του International Μodel Camp Meteora Wrestling Academy, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων και την πόλη των Τρικάλων. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές επισκέφτηκαν τις Ιερές Μονές του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου. Όλοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο και εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο και τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια των ιερών κειμηλίων και των εκθεμάτων των μουσειακών χώρων.




Επόμενος σταθμός η πόλη των Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη και έγινε ξενάγηση από το Διευθυντή του Μουσείου κ. Στέλιο Καραγιώργο, ο οποίος παρουσίασε τη ζωή και το έργο του μεγάλου τρικαλινού δημιουργού, καθώς επίσης την ιστορία του κτιρίου όπου στεγάζεται το μουσείο, από Οθωμανικό Λουτρό και Φυλακές Τρικάλων, σήμερα πολυχώρος πολιτισμού. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του Οθωμανικού Λουτρού. 



Ακολούθησε επίσκεψη στο Βυζαντινό Φρούριο των Τρικάλων, ενώ η ξενάγηση συνέχισε στην παλιά πόλη των Τρικάλων, το Ασκληπιείο, τα Μανάβικα και κατέληξε στην Παλιά Γέφυρα των Τρικάλων, όπου όλοι απόλαυσαν αναψυκτικά και χυμούς στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Τις ξεναγήσεις επιμελήθηκε η κ. Αθανασία Κρικώνη.



Πρόκειται για ακόμη μία δράση που εντάσσεται στο τρίπτυχο «αθλητισμός-πολιτισμός εθελοντισμός», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Meteora Wrestling Academy Τη διοργάνωση του οποίου έχει ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Τρικάλων (ΑΠΣ Τρίκαλα) σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα (ΚΕΑΠ) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Καλαμπάκας, του Δήμου Τρικκαίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού.





Για την Οργανωτική Επιτροπή
Νίκος Τσιακάρας - Γιάννης Τζίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου